Aankondiging: Netwerkbijeenkomst 3

De derde Netwerkbijeenkomst van OPEN vindt plaats op 15 september op het NIVEL in Utrecht. Het thema van de Netwerkbijeenkomst is “Nieuwe ontwikkelingen in afhandeling van schade”.

Als een patiënt een verzoek tot schadevergoeding doet, kan er snel een vijandige situatie ontstaan. In OPEN wordt gezocht naar werkwijzen om onnodig (juridisch) leed en klachten door middel van adequate opvang en communicatie zo veel mogelijk te voorkomen. Maar, soms is schade evident en is vergoeding van schade onderdeel van de zorg die het ziekenhuis aan de patiënt biedt. Er wordt daarom wel aanbevolen ziekenhuizen tot een hoger bedrag zélf schade te laten afhandelen. Hoe blijf je als ziekenhuis persoonlijk betrokken? Hoe ga je om met een klacht die ook een claim is? Wanneer ga je over tot een coulancebetaling? En hoe betrek je de zorgverlener in dit proces?

Programma Netwerkbijeenkomst 3

Aanmelden voor de Netwerkbijeenkomst kan bij Elsie Greep, via e.greep@nivel.nl

De OPEN Netwerkbijeenkomsten zijn toegankelijk voor leden van het OPEN Leernetwerk. Wilt u graag met ons kennis maken? Neem dan contact op met Berber Laarman, via b.s.laarman@vu.nl.