OPEN blijft uitbreiden! 27 ziekenhuizen zijn al OPEN

Onlangs sloten zich drie nieuwe ziekenhuizen aan bij Leernetwerk OPEN. OPEN heeft de eer om het Westfriesgasthuis (Hoorn), het ZaansMC (Zaandam), het Reinier de Graaf ziekenhuis (Delft)  te verwelkomen.

In OPEN doen ziekenhuizen en onderzoekers inzichten op over de organisatie van een open reactie na een klacht of een incident in een ziekenhuis. Er wordt o.a. veel kennis gedeeld op Netwerkbijeenkomsten, waar ziekenhuizen elkaar en de onderzoekers inzicht geven in de problemen die zij ervaren en de oplossingen die zij bedenken.

‘Veel ziekenhuizen worstelen met de vraagstukken die bij het leernetwerk OPEN aan de orde komen. Waarom zou je zelf een wiel uitvinden als je in gezamenlijkheid en door het bundelen van ervaringen tot een veel mooier en beter wiel kunt komen? Dat is voor het Zaans Medisch Centrum de reden om aansluiting te zoeken bij het leernetwerk OPEN.’ (Anouk Etman, Jurist en Coördinator SIRE-commissie Zaans Medisch Centrum)

Bent u ook geïnteresseerd in deelname, en wilt u nader kennis maken met de onderzoekers en het leernetwerk? Op 30 november organiseert OPEN samen met Fonds Slachtofferhulp een symposium over Just Culture. Zie voor meer informatie: https://fondsslachtofferhulp.nl/open-in-de-zorg-symposium/.